POTICANJE RANOG KOMUNIKACIJSKOG I JEZIČNO - GOVORNOG RAZVOJA

Podružnica HLD-a Dubrovačko – neretvanske županije u suradnji s Udrugom Mladi oca Ante Gabrića koja djeluje pri Srednjoj školi Metković realizirala je projekt „Poticanje ranog komunikacijskog i jezično – govornog razvoja“. Edukativni seminar se zahvaljujući sredstvima Hrvatske pošte i Dubrovačko-neretvanske županije održao u subotu 28. travnja u trajanju od 9 - 16 sati u prostorijama Dječjeg vrtića Metković, ulica Kralja Zvonimira 22.

Bio je namijenjen djeci vrtićke dobi koja imaju teškoća u komunikacijskom i govornom razvoju, njihovim roditeljima, odgajateljima i srodnim stručnjacima. Na seminaru su educirani odgajatelji vrtića iz Metkovića, Ploča i Opuzena. Voditeljice seminara bile su: Renata Rade, prof. logoped i Zorana Dedić, prof. logoped .

 

Seminar Metković 4

 
Radionica je obuhvatila predavanja, analizu video materijala i vježbi koje potiču komunikaciju, jezik i govor. Tijekom radionice predavačice su obuhvatile teme: ranog razvoja komunikacije, jezika i govora, spomenule su i načine kako poticati komunikacijski i jezično-govorni razvoj u obitelji i vrtiću, te su istaknule neke od rutina za poticanje komunikacijskog i jezično-govornog razvoja.

Edukacija je obuhvatila pregled i analizu video snimki. Predavačice su održale i dvije zanimljive radionice na temu :

Dramatizacije u funkciji poticanja komunikacije i jezično-govornog razvoja.

Hoće li moje dijete govoriti?

Ovo je 4. Seminar edukacije iz područja ranog komunikacijskog i jezično – govornog razvoja u organizaciji HLD-a u DNŽ. Prezentirani sadržaj i mnoštvo novih informacija obogatilo je širi spektar stručnjaka u našoj županiji. Veselimo se i budućim edukativnim skupovima.

 

Seminar Metković 11

 
Ovim putem se zahvaljujemo Hrvatskoj pošti na sponzorstvu, te Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Neretvanskom slivu na financijskoj potpori. Zahvalni smo im što su prepoznali potrebu pomoći u organizaciji ovog događanja, a na dobrobit djece s jezično-govornim poteškoćama, njihovih roditelja, odgajatelja i srodnih stručnjaka.

UO podružnice HLD DNŽ