Izvješće o održanoj 31. logopedskoj tribini

HLD – Podružnica Splitsko-dalmatinske županije održala je u četvrtak, 18.12. 2014. u 12:30 sati svoju 31. logopedsku – božićnu – tribinu.

Tribina je održana u ugodnom prostoru Obiteljskog savjetovališta Splitsko-makarske nadbiskupije

u Gundulićevoj 5 u Splitu, čiji su vanjski suradnici i neki od logopeda naše Podružnice.

 

Na tribini su podnesena (PPT) izvješća sa seminara:

  • Državni seminar za logopede/AZOO (Mali Lošinj, 9/20104.) - Ivana Filipović Grčić, logopedinja u OŠ Kamen Šine,
  • Temelji ranog djetinjstva: Činimo li dovoljno ? -Mini simpozij/Udruga HURID (Zadar, 9/2014.), Dragan Lisica, logoped u DV Cvit Mediterana,
  • IPA projekt: Probir na jezične teškoće- edukacija za logopede/ ERF Zagreb (Šibenik, 10/2014.), Nada Raič, logopedinja u DV Kaštela,
  • IPA projekt- potpomognuta komunikacija /ERF,FER...Zagreb, (Split, studeni 2014.), Željana Radić Bočina, logopedinja Logopedskog kabineta 'Simba' u Splitu.

Dragan Lisica, predsjednik Podružnice, podnio je kratko izvješće s izborne skupštine HLD-a održane u Zagrebu, 20.9.2014.

 

U dnevnom redu 'aktualnosti iz Podružnice i HLD-a' najviše pažnje zaokupila je činjenica da sve više 'logopeda' iz Međugorja kuca na vrata ustanova u Splitsko-dalmatinskoj županiji (napose u gradu Splitu), pa je donesen zaključak da članovi UO Podružnice, kojemu će se priključiti mag. logopedije Jelena Dragičević Bozić, 16.siječnja 2015. prikupe dostupne činjenice s terena županije, o njima zauzmu stav i o tome izvjeste UO HLD, tražeći hitno rješavanje nastalog problema.

Ovo je bila prilika između ostaloga i za predstavljanje 2 nove članice Podružnice (mag. log. Marija Ćurić i mag.log. Antonija Jakelić), koje su se poslije završenog studija 2014. vratile u rodni grad.

Slijedilo je potom božićno čestitanje i druženje uz kolač i pjesmu.


Čestit i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2015. svima hrvatskim logopedima kao i Upravnom odboru Hrvatskog logopedskog društva!

kamene_jaslice_kozjak

HLD Podružnica Splitsko-dalmatinska
Split, 22.12.2014

© dragan lisica lidra