PREDAVANJE: Perinatalno oštećenje mozga, mehanizmi plastičnosti mozga i ishodi u domeni komunikacije, jezika, govora i učenja.

bjelovar_grad2

Poštovani, 
Čast mi je u ime Hrvatskog logopedskog društva i Podružnice središnje Hrvatske HLD-a pozvati vas na

 

PREDAVANJE:

„Perinatalno oštećenje mozga, mehanizmi plastičnosti mozga i ishodi u domeni komunikacije, jezika, govora i učenja“ 

  • Predavač: Dr.sc. Blaženka Brozović, prof. defektolog-logoped
  • Datum i vrijeme: 29. siječnja 2016. u 17.00
  • Mjesto održavanja: Visoka tehnička škola, A.B. Šimića 1, Bjelovar - Dvorana 1
  • Prijava: hldpodruznicasredisnjehrvatske@gmail.com do 27. siječnja 2016.

 

Predavanje je namijenjeno liječnicima specijalistima: pedijatrima, neonatolozima, ginekolozima; logopedima, edukacijskim-rehabilitatorima, psiholozima, pedagozima te stručnim suradnicima predškolskih i osnovnoškolskih ustanova. Predavanje će biti bodovano u skladu s pravilnikom trajnog medicinskog usavršavanja Hrvatske liječničke komore.

 

Dr. sc. Blaženka Brozović, prof. defektolog-logoped, zaposlena na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, voditeljica je Kabineta za ranu komunikaciju Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Radi u Laboratoriju za istraživanje dječje komunikacije pri Hrvatskom institutu za istraživanje mozga, a dugi niz godina sudjelovala je u istraživačkim i kliničkim aktivnostima HIIM-a na području perinatalnoga oštećenja mozga, plastičnosti mozga i razvojnog ishoda nakon perinatalnog rizika od rane do odrasle dobi. Jedna je od tek nekoliko hrvatskih stručnjaka s međunarodnom licencom za primjenu ADOS-2 testa, zlatnog standarda u dijagnostici poremećaja iz autističnog spektra. Jedina u ovome dijelu Europe ima međunarodnu licencu za dijagnostiku neonatalnih teškoća hranjenja.

Srdačno Vas pozdravljam do skorog susreta!

Predsjednica Podružnice središnje Hrvatske HLD-a:

Sonja Maletić, prof. defektolog-logoped

U Bjelovaru, 18. siječnja 2016.