Izvješće o djelovanju podružnice u 2010. godini

Slavonsko- baranjska podružnica HLD-a 09

 

Tijekom prve godine rada bilježimo četiri radna sastanka sa stručnim predavanjima, radionicama, te sudjelovanje u istraživačkom radu u suradnji sa Edukacijsko rehabilitacijskim fakultetom.

Europski dan logopedije 2010

Povodom Europskog dana logopedije 2010. na području naše četiri županije provođena je anketa o poremećajima glasa kod glasovnih profesionalaca. Prisustvovali smo na predavanju prof. dr. sci. Draženke Blaži na temu “Glas i poremećaji glasa”, a naši su logopedi održavali predavanja u Osnovnim školama u Osijeku na temu” Poremećaji čitanja i pisanja, kada kod logopeda

Drugi sastanak

 

Slavonsko- baranjska podružnica HLD-a 11

U proljeće 2010. organiziran je naš drugi sastanak na kojem je od početne brojke dvadeset, broj članova porastao na trideset i šest. U sklopu radnog dijela sastanka, predavanje nam je održao naš kolega dr. Zdravko Kolundžić na temu “Čitanje i fonološka obrada podataka kod prijevremeno rođene djece”. Zahvaljujući našim sponzorima i Županiji Osječko- baranjskoj organiziran je zajednički ručak u jednom od prekrasnih ambijenata gostoljubive nam Baranje. Tako smo dobili priliku bolje se upoznati, produbiti stara prijateljstva i ostvariti nove poslovne kontakte na zadovoljstvo svih prisutnih. Rođena je ideja o formiranju FACEBOOK stranice, tako da smo svi u svakom trenu povezani na stranici HLD OSIJEK na kojoj nam se uvijek možete pridružiti, razmijeniti iskustva s nama i uživati u fotografijama sa naših druženja.

 

Druženje u Požegi

 

Slavonsko- baranjska podružnica HLD-a 04

U jesen 2010. uslijedilo je naše novo druženje, ovaj puta u Požegi, poviješću bogatom, baroknom gradiću požeške kotline. U Općoj županijskoj bolnici upriličen je prijem od strane ravnatelja prof. dr.sci. Željka Glavića i spec. pedijatra dr. Drkuleca. Nakon pozdravne riječi odslušali smo dva zaista zanimljiva predavanja; “Neurorizik i čitanje “ i “Jezične vježbe”, uključili smo se u provođenje testiranja za standardizaciju ljestvice koja će služiti ranom probiru djece na razvojne poremećaje, u suradnji sa ERF- om. Nakon stručnog djela, svi prisutni logopedi, u ukupnoj brojci 46, posjetili su EKO- ETNO SELO STARA KAPELA, u čijim smo čarima uživali svim čulima i trajno utrli put za neka nova druženja.

 

 

Slavonsko- baranjska podružnica HLD-a 16

Rad naše podružnice u 2010-oj godini zaokružili smo predavanjem prof. dr. sci. Marte Ljubešić, naše profesorice Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Predavanje na temu “RANA INTERVENCIJA U DJETINJSTVU” održano je u AULI Sveučilišta u Osijeku, a na njemu su prisustvovali logopedi, psiholozi i defektolozi s područja četiri županije.

 

 

Simpozij Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu 2011

Nama, logopedima Slavonije i Baranje, pripala je izuzetna čast, biti organizatorima i domaćinima Simpozija Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu. Simpozij će se održavati u rujnu 2011. Svjesni da nas tijekom narednog razdoblja čeka veliki posao oko organizacije, na veliko zadovoljstvo voditeljice u projekt je uključeno nekoliko članova Slavonsko-baranjske podružnice.

 

Za sada toliko od nas Slavonaca i Baranjaca.

HLD Slavonsko- baranjska podružnica Osijek
Kolodvorska 117
e-mail : mirela.poljak@inet.hr