Poziv na sudjelovanje

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,


Velika mi je čast i zadovoljstvo pozvati Vas u ime Hrvatskoga logopedskog društva na 4. KONGRES HRVATSKIH LOGOPEDA s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati od 22. do 25. rujna 2010. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, Znanstveno-učilišni kampus Borongaj, Zagreb. Tema ovogodišnjeg Kongresa je «Logopedija i izazovi novog vremena».


Kongres je multidisciplinaran, zamišljen je kao most između djelatnika različitih specijalnosti koji se znanstveno ili stručno bave prevencijom, otkrivanjem, dijagnosticiranjem te terapijom osoba svih dobnih skupina (djece dojenačke, predškolske i školske dobi, te odraslih osoba) s verbalnim i/ili neverbalnim komunikacijskim poremećajima (jezik, govor, glas).
Rad Kongresa odvijat će se kroz plenarna predavanja, usmena izlaganja, poster sekcije i okrugle stolove, čime će biti pružena prilika svim sudionicima za razmjenu informacija vezanih uz znan- stvena istraživanja, nove ideje i tehnologije te njihovu primjenu u svakodnevnoj dijagnostičkoj i terapijskoj praksi. Nadamo se da će odabir tema iz svih područja logopedije i aktivno sudjelovanje vrlo uglednih svjetskih i domaćih stručnjaka pobuditi vaše zanimanje.


Želja nam je da iskoristite svoj boravak i za ugodno druženje tijekom Kongresa, u obilasku dvoraca Hrvatskog zagorja i prirodnih ljepota ovog dijela Hrvatske te da uz zajedničku večeru dodatno produbite stara i razvijate nova prijateljstva.
Zagreb je hrvatski najveći i glavni grad. Tijekom stoljeća on je bio važno kulturno i znanstveno središte, danas trgovačko i industrijsko također. Svojim posjetiocima nudi baroknu atmosferu Gornjeg grada, pitoreskne tržnice na otvorenom, raznovrsne trgovine i ukusnu domaću kuhinju. Unatoč brzom gospodarskom i prometnom razvoju, te porastu broja stanovnika, Zagreb je sačuvao svoju ljepotu i opuštenost što ga čini ugodnim mjestom za život i poželjnim turističkim odredištem.


Nadamo se da će naš Kongres ispuniti Vaša očekivanja, jer uspjeh Kongresa ovisi i o Vašem aktivnom sudjelovanju.
Očekujemo Vas u Zagrebu!


Predsjednica Organizacijskog odbora 
Danica Andrešić, prof.logoped

Poziv za sudjelovanje na kongresu