21.01.15

Čitaj mi - kampanja za promicanj čitanja

Dragi i poštovani kolegice i kolege,

vuk i 7 kozlića slikovnica

tijekom 2014. godine Hrvatsko logopedsko društvo se i službeno uključilo u prvu nacionalnu kampanju za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja «Čitaj mi», koja ujedno podržava i prati sve događaje vezane uz čitanje i pisanu riječ na državnoj, europskoj i svjetskoj razini.

 

Tako je podržan i volonterski projekt «Međunarodni dan darivanja knjiga» koji se obilježava 14. veljače, a kojim se potiče ljubav prema čitanju i darivanju.

Istraživanja ukazuju na činjenicu kako mnoga djeca u Republici Hrvatskoj još uvijek nemaju niti jednu slikovnicu. Spomenuta činjenica zasigurno uvelike određuje početak i kvalitetu rane pismenosti djece u Hrvatskoj.

Stoga, pozivamo sve članove Hrvatskog logopedskog društva da se uključe u ovaj hvalevrijedan projekt koji uključuje prikupljanje i darivanje slikovnica pod geslom: «Čitam, dam, sretan sam». Na svojim radnim mjestima organizirajte prikupljanje slikovnica. Prikupljene slikovnice potom objedinite u «Kutak za čitanje» u okviru ustanova u kojima radite i/ili ih poklonite onim ustanovama za koje imate saznanja da su im potrebne ili da bi također mogle organizirati «Kutke za čitanje» (domovi za djecu, domovi zdravlja, dječji odjeli klinika i sl.).

Sve organizirane događaje možete prijaviti na stranici kampanje na za to predviđeno mjesto. 

Kolegice i kolege, i na ovaj način, pomozimo djeci da otkriju i zavole knjigu i da im ona postane nezamjenjiv prijatelj!

Radujemo se Vašem odazivu!

 

 

Prof.dr.sc. Draženka Blaži, predsjednica HLD-a

Prof. dr.sc. Mirjana Lenček

Jelena Gligora Segedi, prof. logoped