24.12.14

Edukacija CIMT terapije

cimt

Poštovani,  

pozivamo Vas na edukaciju CIMT terapije (Constraint induced movement therapy). Navedena edukacija je znanstveno dokazana metoda i namijenjena je stručnjacima koji se bave rehabilitacijom/habilitacijom osoba kod kojih je uslijed neurološkog oštećenja smanjena funkcija gornjih ekstremiteta te za osobe s govorno-jezičnim poremećajima koji su uvjetovani i slabom funkcijom šake. Znanstveni dokazi o učinkovitosti CIMT terapije idu u prilog činjenici da ova terapija poboljšava funkciju gornjih ekstremiteta u prosjeku kroz 3 tjedna kontinuiranog provođenja terapije.

Rezultati provedene ankete pokazali su kako 73% stručnjaka iz Hrvatske nisu imali priliku raditi prema metodama CIMT terapije te nisu upoznati s ishodima terapije, iako se CIMT terapija u svijetu provodi kao jedna od standardnih rehabilitacijskih metoda kod oštećenja funkcije gornjih ekstremiteta, dok dio anketiranih stručnjaka smatra da su se u dosadašnjem radu koristili nekim dijelovima CIMT terapije, ali ne dovoljno da bi se u relativno kratkom vremenskom periodu pokazao učinak sustavnog provođenja terapije.

PRIJAVA I PROGRAM

CIMT - POZIV I PROGRAM
CIMT - PRIJAVNICA

Edukaciju CIMT terapije organiziramo u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Splitu, 19.-22.2. 2015. godine u Splitu. Predavanja i praktične vježbe će održati dr. David M. Morris, član UAB CI Therapy Research Group te profesor i zamjenik predsjednika Odjela za fizikalnu terapiju Sveučilišta u Alabami i trening koordinator za Constraint Induced (CI) Therapy. Nadamo se da ćete pridružiti ovoj edukaciji te obogatiti svoje znanje i iskustvo.

Srdačno Vas pozdravljamo i unaprijed zahvaljujemo na Vašoj prijavi,

Claritudo d.o.o.