O nama

Hrvatsko logopedsko društvo

Hrvatsko logopedsko društvo je samostalna i dragovoljna udruga koja okuplja logopede na teritoriju Republike Hrvatske koji se bave stručnim i znanstvenim problemima osoba s poremećajem jezično-govorno-glasovne komunikacije.
Rad HLD-a je javan.

Društvo djeluje  pod nazivom HRVATSKO LOGOPEDSKO DRUŠTVO. Skraćeni naziv je HLD. Naziv na engleskom jeziku je CROATIAN LOGOPEDIC ASSOCIATION.
Sjedište udruge je u Zagrebu, Borongajska cesta 83.f

Ciljevi HLD-a su okupljanje profesora logopeda, naziv koji uključuje sve nazive stručnjaka iz područja logopedske djelatnosti iz prijašnjih godina (u daljnjem tekstu: logoped) radi unapređivanja njihovog stručnog i znanstvenog rada te radi zaštite strateških interesa.
U ostvarivanju ciljeva i djelatnosti HLD usklađuje i usmjerava aktivnosti članstva, osigurava provođenje zajedničkih dogovora i zaključaka te se zalaže za učinkovitost i jedinstvenost stavova članstva.

Okuplja 607 stručnjaka – logopeda.

HLD surađuje s međunarodnim organizacijama i udrugama, kao i udrugama drugih zemalja radi promicanja struke te se može učlaniti u iste.

Društvo je od svibnja 2006. godine pridruženi član  Europske udruge logopeda, CPLOL-a (Standing Liaison Committee of Speech and Language Therapists / Logopedists in the European Union).

e-mail HLD : info@hld.hr