24.03.2024

2. Dani djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji – “Festival inkluzije – Upoznaj me”

Događanja

Drugi dani djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, u organizaciji Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, Udruge za autizam Zadar, Udruge Cukrići Zadar, Udruge za Down sindrom Zadarske županije, Dječjeg vrtića Latica, Osnovne škole Voštarnica-Zadar i Centra za pružanje usluga u zajednici Mocire održat će se od 21. ožujka do 12. travnja 2024. godine.

Ovogodišnja manifestacija pod nazivom „Festival inkluzije: Upoznaj me!“ usmjerena je na osnaživanje djece i njihovih obitelji u društvenoj zajednici, ravnopravnu participaciju, promicanje podrške i jačanje osjećaja zajedništva s ciljem stvaranja inkluzivnog društva.

U okviru manifestacije, a u suorganizaciji Zadarske podružnice Hrvatskog logopedskog društva, 25.03.2024. održat će se panel rasprava na temu “Učinkovita logopedska terapija: važnost suradnje logopeda i roditelja.” Na panel raspravi gostovat će Tamara Cicilani, Lea Dukić, Matea Jović, Anamarija Jurin, Duška Perić Krpeljević, Antonela Puharić Borčula, Vanja Rušnjak Kurtović, a raspravu će moderirati Marija Ivić.

Ključne riječi