04.10.2022
Autor: Darija Hercigonja Salamoni, mag.logoped za UO HLD-a

30 godina Hrvatskog logopedskog društva

Novosti

Poštovani članovi HLD-a,

Dana 16. listopada 2022. godine Hrvatsko logopedsko društvo obilježava 30 godina djelovanja. Logopedi u Hrvatskoj aktivno djeluju znatno dulje, no prije 30 godina Hrvatsko logopedsko drušvo se izdvojilo iz Saveza društva defektologa Hrvatske u kojem je djelovalo kao Sekcija logopeda i počelo svoje samostalno djelovanje.

Društvo danas broji blizu 600 aktivnih članova koji svojim znanstvenim i stručnim angažmanom pridonose razvoju logopedije kao jedinstvene znanstveno – stručne djelatnosti koja se bavi istraživanjem i rehabilitacijom (tretmanom) svih oblika verbalne i neverbalne komunikacije i danas zasigurno spada u 5 najrazvijenijih logopedskih znanosti u Europi.

Od 2013. godine, Hrvatsko logopedsko društvo je redovni član Europske asocijacije logopeda ESLA-e.

Respektirajući značaj ove obljetnice HLD-a podržava sve predviđene aktivnosti logopeda u podružnicama, sekcijama i institucijama u Republici Hrvatskoj te ih posvećuje obilježavanju 30.godišnjice osnutka Društva.

Svečano obilježavanje i središnja proslava održat će se u prosincu 2022. god. O mjestu, vremenu i sadržaju biti ćete pravovremeno obaviješteni.

Veselimo se vašem odazivu

Pripremila: Darija Hercigonja Salamoni, mag.logoped za UO HLD-a

U listopadu 2022.godine održat će se sljedeće aktivnosti: