06.03.2024

Europski dan logopedije – 2024.

Događanja

Poštovani članovi i članice Hrvatskog logopedskog društva,

Pozivamo vas na obilježavanje Europskog dana logopedije koji će se održati 08. ožujka 2024. godine od 13:30 – 16:00 sati na Tribini grada Zagreba, Kaptol 27,  u suorganizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

6. ožujka Hrvatsko logopedsko društvo u suradnji sa Europskom asocijacijom logopeda – ESLA, krovnom europskom asocijacijom logopeda, obilježava Europski dan logopedije. Ove godine se 6. ožujka obilježava u Europskom parlamentu u Briselu od 9:30 – 13:00, a u Republici Hrvatskoj će se obilježiti 8. ožujka.

Svake je godine taj dan posvećen određenoj problematici s područja jezično-govorno-glasovne  komunikacije i poremećaja gutanja kojom se bave logopedi.

Tema Europskog dana logopedije 2024. je

Suradnja s drugim stručnjacima, roditeljima i skrbnicima

Cilj Europskog dana logopedije je podizanje svijesti šire javnosti o važnosti multiresorne i multidisciplinarne suradnje kao i o važnosti suradnje s neformalnim pružateljima skrbi. Program znanstveno-stručnog simpozija je u prilogu.

Obilježavanje Europskog dana logopedije održat će se u hibridnom obliku, prije svega kako bi i članovima izvan Zagreba i okolice omogućili sudjelovanje u ovom našem važnom obilježavanju i kako bi imali priliku čuti iskustva suradnje i drugih stručnjaka i članova multidisciplinarnog tima s kojima se u svom radu surađujemo. Nadamo se da ćemo najveći broj vas osobno vidjeti i tome se najviše veselimo. Da bi bili dobri partneri u multidisciplinarnom timu prvo se mi moramo još više i intenzivnije družiti – osobno.  

Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom obilježavanju Europskog dana logopedije 2024!

Predsjednica Hrvatskog logopedskog društva:

naslovna doc.dr.sc. Karolina Lice, prof. logoped

Zagreb, 12.02.2024.

Ključne riječi