27.10.2023

Osvijetljen Meštrovićev paviljon u Zagrebu i dizalice u Rijeci

Izvještaji

MEĐUNARODNI DAN SVJESNOSTI O MUCANJU

I ove godine u organizaciji Odsjeka za logopediju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Hrvatskog logopedskog društva i Studija logopedije Sveučilišta u rijeci različitim aktivnostima obilježen je  Međunarodni dan svjesnosti o mucanju čiji je moto ove godine bio Nema univerzalne terapije!

U nedjelju 22.10.2023. prigodno su u tirkiznoj boji bile osvijetljene „riječke žirafe“, dizalice na Molo Longu. U partnerstvu S Gradom Zagrebom i Meštrovićev paviljon je bio osvijetljen tirkiznom bojom ispred kojeg su se simbolično okupili logopedi, studenti logopedije i osobe koje mucaju o čemu je RTL uživo izvještavao. U prilogu uživo za RTL danas izjavu su dali Josip Brakus, mag.art.glume, član glumačkog ansambla Kerempuh i izv.prof.dr.sc. Ana Leko Krhen, Odsjek za logopediju ERF. Ovim putem još jednom zahvaljujemo Josipu i njegovim kolegama glumcima, Filipu Vidoviću i Ugu Koraniju koji su dali podršku osobama koje mucaju i snimili kratke video uratke u kojima su iznijeli svoja iskustva s mucanjem te se isti mogu vidjeti na Instagram i Facebook profilu udruge studenata logopedije Logomotiva.

U ponedjeljak 23.10.2023. preko Zoom platforme (190 sudionika) pričalo se o terapiji mucanja iz perspektive osoba koje mucaju i iz logopedske perspektive. 

Kao i prošle godine, i ove godine se u različitim vrstama medija pričalo i pisalo o mucanju. Doc.dr.sc. Suzana Jelčić Jakšić bila je gošća na HRT4 u emisiji, izv.prof.dr.sc. Ana Leko Krhen gostovala je na HR2 u emisiji Dnevni ritam (20.10.2023.), u emisiji Jutarnji ritam (Radio Sljeme, 22.10.2023), na Hrvatskom katoličkom radiju (24.10.2023.) u emisiji U zdravlju i bolesti koja će biti emitirana 8.11.2023.

Na brojnim portalima se pisalo o mucanju i obilježavanju Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju (magazin.hrt.hr; danas.hr; bljesak.info, prigorski.hr; novosti.hr, plivazdravlje.hr) 

Ključne riječi